top of page

Değerli Meslektaşlarım,

Türofed, Aktob, Türob bu aralar Mehmet Nuri Ersoy’un yıldızını parlatma peşindeler, Deniz ağabeyin söylediği gibi büyük bir PR çalışmasının içinde olmaktan bile geri durmuyorlar aslına bakarsanız, Ne için? Kim için? Neden yapılır? Böyle hareketler bizler anlayamadık bir anlayana var ise beri gelsin diyelim.

SPUTNİK ekonomi sayfasına yapılan açıklama aslına bakarsanız türofed içinde de büyük sıkıntı yaratmış olmalı ki, benim aldığım bilgiler haberin kaldırılması ile ilgili bayağı bir görüşme yapıldığıdır, tabi konu ulusal medya ve turizm basınına yansıyınca artık haberin geri alınması ya da kaldırılması mümkün olmamıştır diye düşünmekteyim.

Sosyal medya hesaplarımdan da bu konu ile ilgili haberin paylaşımlarının yapıldığı sayfaların altına yorumlarımı bıraktım burada da devam edeyim,

Sayın Çorabatır yaptığınız açıklamayı derneğinizin tüm üyelerinin görüş ve önerilerini alarak mı yaptınız?

Özellikle İstanbul’da Türob, Antalya’da Türofed ve Aktob dışında ülkede otel birliği ya da derneği yok mudur?

Sizin sanki genel algısı ile vermiş olduğunuz bu demeç otel derneklerinin üyelerinin ne kadarını kapsıyor?

Yoksa sadece siz 3 tane derneğe ve üyelerine yaratılmış bazı avantajlardan bahsederek mi bu röportajı verdiniz?

Üç derneğin üye sayısının Türkiye’deki oteller içindeki yüzdesi nedir?

Diyelim ki oranınız tüm Türkiye’deki otel ortalamasının yüzde 10’u olmuş olsun, arkadaş siz nasıl yüzde 10 ile, geri kalan yüzde 90’ın bu işe onay verdiği algısı yaratmaya çalışırsınız?

Bununla birlikte her birinizin 50 milyonluk, 100 milyonluk, 500 milyonluk yatırımlarınız var bırak sizlere, çocuklarınıza, çocuklarınızın torunlarına yetecek mal varlığınız zenginliğiniz var, insanda biraz omurga dik duruş olur. Bu sözleri söylerken insan biraz düşünür, biz böyle bir açıklama yapıyoruz ama genel bu işten ne kadar mutlu, ya da mutsuz diye, siz buna bile dikkat etmeden çıkıp açıklama yapabiliyorsunuz bravo size ve sizlerin anlayışına

Sizin bu kadar durumunuzdan mutlu ve mesut olmasını gerektirecek ben başka şeyler arıyorum, bazı beklentileriniz var onları olması için şu an PADİŞAHIM ÇOK YAŞA tarzında takılıyorsunuz.

TAHSİSLER İLE İLGİLİ BİR BEKLENTİNİZ Mİ VAR? ARSANIZIN İÇİNE YAPTIĞINIZ PERSONELİNİZ İÇİN OLMASI GEREKEN YATAKHANELERİ, OTEL OLARAK KULLANIYORSUNUZ BUNLAR İÇİN Mİ BİR BEKLENTİNİZ VAR? YOKSA İKİNCİ KERE PERSONEL İÇİN YATAKHANELER İNŞA ETTİNİZ ONLARI DA OTEL OLARAK MI KULLANIYORSUNUZ BUNUN İÇİN Mİ BİR BEKLENTİNİZ VAR? ECRİSİMİL VERGİNİZ İÇİN BİR BEKLENTİNİZ Mİ VAR?

Diyelim ki bunların hepsi ve bu yüzden sizlere bir kez daha zaten sezon kötü giderken bir de ceza verilmemesi ve bazı maddelerin esnetilmesi ile ilgili olarak bir talepleriniz olacak, iyi de arkadaş insan sektörün sizler harici tamamını ataşe atarak röportaj yapar mı? Yazık olmuyor mu? Sektöre

TURİZM SEYAHAT ACENTALARI en kısa zamanda otellerin %8 KDV'sinin %18'e çıkartılması için MALİYE BAKANINA dilekçe yazmalılar, kampanya başlatmalılar, nasıl olsa şu an devletin her gelecek kuruşa ihtiyacı var.

KENDİ SEGMENTİNİZ İLE İLGİLİ her türlü beyanatı verin, tüm turizmciler adına çıkıp konuşmayın diye elli kere söyledik, ama yarattığınız TURİZMİ OTELCİLER YAPIYOR ALGISININ altında kalacaksınız bu sefer bunun adı terbiyesizliktir.

TURİZM SEYAHAT ACENTALARI bir aydan fazladır iş yerlerine gidemiyor, personel dert, kira dert, sgk dert, genel giderler dert, evin giderleri dert, anlayacağınız her şey dert.

TURİZM SEYAHAT ACENTALARI devletten bir kuruş bir şey alamadı destek anlamında, TÜRSAB'ın sektör için istediği olumlu olabilecek ve devlete yük getirmeyecek şeyleri de o sevgili bakanınız onaylamadı, geçenlerde twitter’da Mehmet Nuri Ersoy için çalışan bir trolü Mehmet Nuri Ersoy’a eleştiri getiren bir kişiye aşağıdaki şu açıklamayı yapmıştı.


MinaMin @minaminden

@DahiOglan @Serkanodb O otelci, bakan olmadan önce de çok başarılı bir otelci olduğu için bakan olmuş olabilir mi?


Anlaşılan o ki Mehmet Nuri Ersoy TURİZM SEYAHAT ACENTALIĞI’nı reddediyor, otelciliği yeğliyor, bunu kendisi için çalışan trolü bile böyle biliyor ise Allah Mehmet Nuri Ersoy ile muhabbetinizi arttırsın, inşaallah otellerden en kısa zamanda turizm katkı payı yüzde iki, üçe çıkar o zaman görürüz sizin yüzünüzü.


ADAM UTANIR YÜZÜ KIZARIR DEVLETİN TURİZME VERDİĞİ DESTEK YETERLİ DERKEN EDEP YAHU EDEP...



Mehmet GEM

Engin Havacılık - LMFC Turizm

SAYD Genel Sekreteri

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page