top of page

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ , GÜNEŞLİ GÜNLER

Değerli arkadaşlarım,

Turizmciler ve Seyahat Acentaları Platformu TURSAPNET, 2001 yılından bu yana, yaklaşık 19.000 üyesi ile googlegroups ve facebook üzerinden, sektörün ilk ve en büyük iletişim kanalı olarak faaliyet gösteren, turizm sektörünün en güçlü ve etkin sesidir. TURSAPNET 2001 yılından beri aktif olarak turizm seyahat acentalarının sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini ilgili makamlara iletmeyi ve sektörün nabzını elinde tutmayı başaran bir oluşumdur. Yaşamakta olduğumuz salgın elbette bizi, şimdiye kadar hiç düşünemeyeceğimiz bir darbeyle yere serdi.

Bacasız sanayide çok büyük bir yangın vardı.22 Ağustos 2020 cumartesi günü kolları sıvadık ve bir icra kurulu oluştu. O günden bu güne önce seyahat acentacılığı konusunda farkındalık yaratmak ve kamuoyu oluşturmak , sonra da sektörümüzün değerli bireylerinin sorunlarını yetkililere duyurmak, çözüm önerilerimizi iletmek için hummalı bir çalışmaya başladık. Uzun soluklu bu yolda, bıkmadan , usanmadan toplantılar yaptık, yollar katettik , katediyoruz. Bu yolda elbette birçok zorlukla karşılaşıyoruz, engelleri aşmaya çalışarak hedefe ulaşmaktan vazgeçmiyoruz. “Yol yoldaş yüzünden kolaylaşır” diyerek tüm meslektaşlarımızın sorunlarına çare bulmaya çalışmaktan yılmıyoruz.

22 Ağustostan beri yaptıklarımızı size kısaca özetlemek istiyorum:

o Seyahat acentalarının sorunlarını doğru yerlere taşıyabilmek için kurumsal iletişim konusunda bilgi aldık, partiler üstü gördüğümüz turizmin askerlerinin sıkıntılarını meclise taşıyabilmek için , TBMM de koltuğu olan tüm partilerin üst düzeyi ile ilişkiler kurduk, toplantılar düzenledik. En çok izlenen ana akım medyada, gazetelerde haberler yapılmasını hedefledik .Bu çabalarımız artarak sürüyor.

o 6 Ekimde boş valizlerimizle çok ses getiren ve aylar sonra nihayet bakışları üzerimize toplayabildiğimiz “ Bacasız Sanayide yangın var “ eylemini gerçekleştirdik.

o 1 Eylülden itibaren her cumartesi ve hatta bazen hafta içinde uzun süren zoom toplantılarında konuklar ağırladık, yol planı çizdik, kararlar aldık. Meslek örgütümüz Türsab’la, Kültür ve Turizm Bakanı ile, siyasi parti başkanlarıyla çeşitli toplantılar yaptık.

o 15 Eylül, 26 eylül Cemal Kızıltan moderatörlüğünde zoom toplantıları

o 06 Ekim “ Bacasız Sanayide yangın var “ eylemi,

o 13 Ekim Tursab ile görüşme

o 30 Ekim Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşme

o 05 Aralık TAV kurumsal iletişim direktörü Bengü Vargül Şen ile zoom toplantısı

o 12 Aralık Cemal Kızıltan moderatörlüğünde zoom toplantısı

o 19 Aralık TUREB başkanı Suat Tural ile zoom toplantısı

o 26 Aralık İyi parti İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu, kalkınma politikaları başkanı Cem Koçtürk , STK ilişkileri başkanı Erhan Özkan, Deva partisi sektörel politikalardan sorumlu kurucu üyesi Alper Akalın ile zoom toplantısı

o 02 Ocak Dilek Dinçkul moderatörlüğünde zoom toplantısı

o 05 ve 6 Ocak Fox tv çalar saat programında İsmail Küçükkaya’nın seyahat acentalarının desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirmesi

o 06 Ocak Semih Altan moderatörlüğünde CHP grup başkan vekili Özgür Özel ile zoom toplantısı

o 08 Ocak Kültür ve Turizm bakanı ile görüşme

o 09 Ocak Tayfun Akdeniz moderatörlüğünde zoom toplantısı.

o 14 Ocak Ankara’da CHP genel merkezinde Faik Öztrak ve CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler

o 16 Ocak Fatih Fenercioğlu moderatörlüğünde CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile zoom toplantısı

o 21 0cak Ankara’da TBMM Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı ve Ak Parti Konya milletvekili Tahir Akyurek ile toplantı

o 23 Ocak Tugay Toydemir moderatörlüğünde Muğla Üniversitesi , turist rehberliği bölümü başkan yardımcısı öğretim görevlisi Nermin Ayaz, öğrenciler Samet Türkoğlu, Kadir Tokur, Gizem Şimşek, Mert Özgün ile zoom toplantısı

o 25 Ocak Pazartesi Ankara Gelecek partisi genel merkezinde başkan Ahmet Davutoğlu ile görüşme

o 26 Ocak Salı TBMM de CHP grup başkan vekili Özgür Özel seyahat acentalarının sorunlarına dikkat çekti.

Yapılan tüm toplantılar bize ışık oldu, yolumuzu aydınlattı, hedefe yaklaştırdı, yaklaştırıyor. Çabalarımızı sizin de desteklediğinizi ve destekleyeceğinizi biliyoruz. Her zamanki gibi , ne olursa olsun, hiçbir yılgınlığa düşmeden “ Biz” olmanın muhteşem gücünü büyütmenin amacımıza katacağı değeri çok önemsiyoruz. Hep birlikte bu günleri de atlatacağımıza inancımız tam. Direnmeye ve tek yürek , tek bilek çabaya devam diyoruz. Ustanın dediği gibi : Güzel günler göreceğiz, güneşli günler..

Ayşenur Yılmazer

78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page