top of page

TURIZM BAKANLIĞININ TURSAV HAMLESİ


Turizm Bakanlığı TURSAV üzerinden TURSAB'i yıpratma hamlelerine devam ediyor. Başaran Ulusoy döneminde yaşanan, her biri belgeli onca yolsuzluk ve istismar iddiası varken, Bakanlığın “zorla bağış” gerekçesi ile TÜRSAV üzerinden TÜRSAB’a saldırması resmen orantısız güç kullanmak, gündemi saptırmaktır. "Ayıptır, yazıktır" diyeceğiz, ama kimin umurunda.. Mehmet Nuri Ersoy'un hırsı mı, kini mi, artık derdi her ne ise bitmiyor, belli ki çevresindeki hiçbir aklı selin kişiyi de dinlemiyor. Bir kez daha, tane tane anlatıyorum; TÜRSAB 1618 sayılı kanun ile kurulmuş, kamu kurumu kapsamında bir meslek örgütüdür ve gücünü anayasadan alır. Bu örgüt bir saadet zinciri olmadığı gibi, birilerinin gönlü hoş olsun, bazılarının da canı sıkılınca saldırıp, darma duman etsin diye kurulmuştur. Görevi de üyelerin ve ülkemizin menfaatlerini korumak, sektörün önünü açmak suretiyle, turizmi geliştirmektir. Aynı misyon Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu kurum içinde, her türlü görevi ifa eden kişiler için de geçerlidir.

100 günü aşkın süredir haykırıyoruz, yapılan haksızlıkları ve ihtiyaçlarımızı dile getirip, yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan turizmin bitme noktasına geldiğini, destek verilmezse çok yakında binlerce şirketin kapanacağı veya iflas edeceği gerçeğini  daha nasıl anlatalım? Bunun bedelini önce biz, sonra ülke ekonomisi, haliyle de siyasiler ödeyecektir.

Bugün, 40 yıllık turizmci, TURSAV yönetim kurulu üyesi Ceylan Pirinçcioğlu tarafından çekilmiş bir video yayınlandı, özetle Bakanlığa gönderilmek üzere sıralanmış onlarca dosyayı gösteriyor, tepki ve üzüntüsünü dile getiriyordu.

Madem TÜRSAV’ı denetlemeye aldınız, neden sadece son iki senelik evrakları istediniz? Başaran Ulusoy dönemindeki yolsuzluklar ne olacak? Denetim mi yapıyorsunuz, o halde son 20 seneye odaklanın, kimseyi kayırmadan, gördüğünüz her yolsuzluğun, usulsüzlüğün üstüne gidin!. Gidin ki iyi niyetli ve objektif olduğunuzu anlayalım. Aksi kul hakkına girer, sizinkini bilemem  ama ben kendiminkini helal etmem.

Cemal Kızıltan

Kurucu Moderatör

TURSAPNET

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page