top of page

TURSAPNET’İN SIKI TAKİPÇİSİ , TÜRSAB

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya dün gerçekleştirilen bir toplantısında yaptığı konuşmada 2021 turizm sezonunda en önemli konunun korona virüse karşı aşılama olacağını söylemiş ve "Turizm çalışanlarımızın sağlıkçılarımızın ardından aşılanması gereken diğer kritik sektörler arasında yer alması gerektiğini düşünüyoruz." diye buyurmuş.

İngilizce meşhur bir deyim vardır; “Good morning after supper” derler, Türkçe karşılığı “kardeşim biz nerdeyse yatıyoruz, sen daha yeni mi uyandın?” şeklinde özetlenebilir. TÜRSAB her zamanki gibi olaya en geç uyanan kurum zaafını bir kez daha göstermiş, çünkü turizm çalışanlarının aşılamada öncelik verilecek gruplar arasında yer alması konusu, ilk kez, 29 kasım 2020 senesinde TURSAPNET tarafından gündeme getirilmiş, önceki gün bir üyemizin yorumu üzerine çağrı tekrarlanmıştı.

Buradan Firuz Bağlıkaya’nın TURSAPNET’in sıkı bir takipçisi olduğu ve bizim önerilerimizden ilham aldığını gözlemliyoruz. Sayın Başkan madem TURSAPNET’te yazılanları bu denli önemsiyor ve takip ediyor, o halde şu sorularımıza da kendisinden yanıt bekliyoruz ;

o Tüm sene boyunca oturup, yılın son günlerine sığdırdığınız Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ziyaretleriniz hakkında detaylı bilgi istiyoruz. Ziyaretlerin amacı ve gündemi neydi, hangi taleplerimizi dile getirdiniz, ne sonuç aldınız, madem dilediğiniz yetkili ile, dilediğiniz zaman randevu alıp görüşebiliyorsunuz, bunca zamandır aklınız neredeydi? Neden bu görüşmelere ilişkin bilgileri üyelerle paylaşmıyorsunuz?

o Madem isterseniz hükümetle bu kadar içli, dışlı olabiliyorsunuz, NEDEN öncelikli muhatabınız olan Kültür ve Turizm Bakanından da randevu alarak gidip, sorunlarımızı, taleplerimizi dile getirmiyor, birlikte bir basın toplantısı düzenlemiyorsunuz?

o Yeni turizm yasa taslağına ilişkin ne yaptınız, savınız, talepleriniz nedir, bir hukuk müşavirinden ötesi, gölgelerin efendisi, kimilerinin deyimi ile TÜRSAB’ın başbakanı İlker Ünsever bu konuda ne çalışmalar yaptı? Bunları bizimle paylaşmayacaksanız, kimlerle paylaşmayı düşünüyorsunuz? Üyeler sizi “bizi temsil edin, isteklerimize, derdimize derman olun” diye seçtiler, yasa taslağını onlardan saklayarak, bilgi gizleyerek nereye varacağınızı düşünüyorsunuz?

Bilmenizi isteriz ki ; 1618 sayılı kanun içeriği acentaların kırmızı çizgisidir, mevcut yasadaki haklarımız, yeni yasa içinde de mutlaka korunmalıdır, diğer güncel konularda ise iyileştirmeler yapılmalıdır. Turizm sektöründeki hiyerarşi belli, turizm şirketleri zincirin ilk halkasıdır. Her paydaş bunu bilmeli, kabullenmeli ve gereğini yapmalıdır. Umarız günün sonunda, ayakların baş olduğu, turizm şirketlerinin devre dışı bırakıldığı bir kanun ile karşı karşıya kalmayız. En azından, TÜRSAB Başkanının ekim ayındaki toplantıda onlarca meslektaşımızın ve bir kısım yönetim kurulu üyelerinin önünde bizlere verdiği sözü tutmasını, elinde olduğunu söylediği yasa tasarısını üyelerle paylaşmasını talep ediyoruz. Bu söz sadece başkanı değil, tüm yönetim kurulunu bağlar, verilen sözlerin tutulmamasının hesabı hepsinden sorulur.

Cemal Kızıltan

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page